Elképesztő képeken láthatjuk a Tisza-tavon jégbe fagyott hattyút

Megosztás

Ahogy már tegnap beszámoltunk róla, egy igazán szívmelengető esemény történt a Tisza-tó abádszalóki és kiskörei részén. Egy szerencsétlenül járt hattyú a jég fogságába került, miután a mínuszok következtében befagyott a víz. A segítség nem sokáig váratott magára, most pedig lenyűgöző képeken láthatjuk a bajba jutott állatot.

A Magyar Állatvédelem honlapja úgy fogalmaz, valószínűleg az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a hattyú életét. Az Ezerarcú Tisza-tó Facebook-oldalának szerkesztője, Süveges András fotózni indult, amikor elég közel a parthoz meglátta az állatot.

„A tó felett csillagtenger ragyogott, fogtam a fényképezőgépet és lesétáltam a partra. Ekkor láttam meg a hattyút. Ugyanott volt, ahol órákkal azelőtt láttam. Készült róla egy kép, de ekkor már tudtam, hogy a jég fogságába esett. A talpaim alatt ropogó kristályok hangja sem ijesztette el” – tette hozzá.

Mivel a férfi már nagyon átfagyott, egy posztban kért segítséget, és nem ő volt az egyedüli, aki fontosnak tartotta a gyönyörű hattyú megmentését, másnapra egy igazi lakossági összefogás valósult meg.

Minden jó, ha a vége jó!

„Remélem, hogy szép, boldog évek állnak előtte… Vigyázz magadra, gyönyörű madárka!!! Viszlát a gyönyörű, ezerarcú Tisza-tavon!” – zárta sorait.

Képek: Ezerarcú Tisza-tó Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek